GAP Gazeteciler Cemiyetinin düzenlemiş olduğu 12. GAP Oscarı ödülleri dağıtımı Adıyaman Üniversitesi konferans salonunda muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.
Geçmişte dostumuzun biri, “ Gelişmesi adına Adıyaman’ bir çivi çakılsın da isterse avucuma çakılsın!” diye iddialı bir söz söylemişti.
Gerçekten de GAP gazeteciler Cemiyetinin 12. ‘sini düzenlemiş olduğu GAP Oscarı dağıtımındaki dünya çapındaki organizasyon atağıyla, bu söylemi daha da perçinlemiş oldu.
Çevre iller arasında âdeta boğulma aşamasına gelen ve Irgat kentli olmakla yaftalanan Adıyaman için bu organizasyon, son yıllardaki tanıtım basamaklarından en sonuncusu ve en etkilisi olacak durumda.
Huyumuzdur ya! Hani hep şikâyet eder dururuz ya! “Bu memleket yeterince tanınmıyor!” diye.
İşte son birkaç yıldır, mevcut potansiyelimizi dışarıya yansıtmak, kendimizi daha iyi ifade edebilmek adına, Ankara, İstanbul, İzmir’de yapılan Adıyaman tanıtım günlerinin ardından, GAP Gazeteciler Birliği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları ödül törenlerinin 12.’sinin Adıyaman’da yapılmış olması, ilimize hemen her konuda tanıtım atağına katkı ve destek sunacak görünüyor.
İster gelişim ve değişim deyin, ister Adıyaman Valisinin ekip ruhu içerisinde yapılan çalışmaları sonucundaki şanslılığımız deyin, ister GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın dışarıya açılan vizyonu deyin; görünen o ki bu organizasyon hayli ses getirecek bir tanıtım organizasyonudur. Daha bir hafta önce, yapılacak organizasyonla ilgili basını bilgilendirme toplantısındaki, Başkan Kıymaz’ın mutluluğu, sevinci ve aynı zamanda, tatlı telaşı ve endişesinde olduğu her halinden anlaşılıyordu. Gerçekten, kendi tabiriyle “Türkiye’deki 2.ci büyük organizasyondan birine sahip olmakla, hem övünüyor ve haklı bir gurur duyuyor, hem de Adıyaman dışarıya olan yüzünü en güzel şekilde aksettirecek en geniş ve kapsamlı bir organizasyon olacağı için, bütün Adıyamanlılar tarafından desteklenmesi gerektiğini” vurguluyordu. Hani haksız da değildi. Bu kadar büyük bir organizasyonun tertiplenmesi, gerçekten büyük bir iş ve başarıydı.
Oysa Cumartesi günü GAP Gazeteciler Cemiyeti, bunu fevkalade başardılar. Başkan Kıymaz’ın heyecanı, haklı sevinci ve gururu her haline yansımış görünüyordu.
Yurt içinden ve dışından, işinde ve konusunda deneyimli, değerli onlarca insanın Adıyaman’a gelerek törene iştirak etmesi, yurt içinden ve dışından ulusal televizyonların canlı yayınlamış olmasıyla, ilimizin tanıtımında ne kadar etkili olabildiğini/olabileceğini varın sizler düşünün. Bunu yapmak, yapabilmek, hem çok zor ve zahmetli, hem ciddi bir emek, çaba ve gayret gerektirirdi. Böyle istisnai bir organizasyona, Adıyamanlı olan, Adıyamanlı olduğu düşünen ve Adıyaman’da görev yapan herkesin, destek verdiği, üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği ve de getirdiği kanaatindeyim. Çünkü bu Adıyaman’ımızın geleceğine ekstra bir katkı sunacak ve artı katma değer sağlayacak bir organizasyondu.
Karanlığa küfretmektense, bir mum yakılması gerektiği cihetiyle, ilimize teşrif edecek, ödül alacak misafirler ve konuklar en güzel şekilde ağırlandı, misafirperverliğimizin en güzel örnekleri sunuldu ve rahat ettirmek adına herkes elinden geleni yapmaya çalıştı.
Bu organizasyon vesilesiyle -eğer değerlendirebildiysek- bakan, milletvekili, genel başkanlar, gazeteciler, valiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, sanat ve spor adamları, büyükelçilerin katıldığı kişi ve heyetlerle ciddi iş bağlantıları yapılabilirdi. Gelenlerden yatırımlar babında çeşitli talepler yapılabilirdi. Üniversite, ticaret odası, basın ve işadamları işin içine biraz daha girebildilerse; inanıyorum ki Adıyaman için çok güzel işler, yeni, farklı başlangıçlar yapılmıştır.
Bu konuda, her zaman elinden gelenin daha fazlasını yapmaya çalışan, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, Sayın Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, seçilmişler ve atanmışlar, sivil toplum kuruluşları, gazeteci meslektaşlarımız ile bütün Adıyamanlıların üzerine düşeni en güzel şekilde yerine getirdiler. Buna olan güvenimiz zaten tamdı ve endişemiz de yoktu.
Özellikle yaptığı konuşmayla bizleri mest eden, birlik, dirlik ve beraberliğimizin sağlanması adına büyük bir vurguda bulunan Azerbaycan Milletvekili Ganira PAŞAYEVA’yla bizleri buluşturduğu için ve böylesine büyük bir organizasyonu Adıyaman da bir gelenek haline getirdikleri için, teşekkürler GAP Gazetecileri Birliği ve teşekkürler Sayın Başkan Zeynel Abidin Kıymaz.
Bizim açımızdan işin en güzel ve sevindirici yanı ise, Milletvekilimiz Ahmet AYDIN ve Adıyaman Üniversitemizin yanı sıra, Gazeteci Metin HARIKÇI. Gazeteci Mustafa ALOĞLU’nun da ödül almış olmasıydı.
Kerim BAYDAK
kbaydak61-artan@hotmail.com