Tarih: 27.12.2021 08:59

Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılına SANKO İmzası

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılına SANKO İmzası

 

SANKO HOLDİNG GAZİANTEP’İN KURTULUŞU’NUN 100. YILINI

ÖZEL ETKİNLİKLE KUTLADI: BİR ASRIN HİKAYESİ

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlandı. SANKO Holding’in ev sahipliğinde Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde tarih ve sanat dolu bir program gerçekleştirildi. 

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı büyük bir etkinlikle kutlandı. SANKO Holding’in desteğiyle Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe aralarında Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun da bulunduğu davetli grubu katıldı. 

Törende konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “25 Aralık Gaziantepliler için büyük bir gün. Kahramanlarımızın yaptığı fedakarlıklar unutulmaz. Şehitkamil, Karayılan ve Antep Savunmasının isimsiz kahramanları büyük bir destan yazdılar” dedi.

Konukoğlu, “Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep Savunmasında şehadete yürüyen şehitlerimiz ile vatan ve bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diye konuştu.

Etkinliğin ilk bölümünde, moderatörlüğünü Pelin Çift’in yaptığı ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Tarihçi, Yazar Saffet Emre Tonguç ile Sanat ve Tarih Yazarı Serda Büyükkoyuncu’nun katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. 

“ATALARIMIZIN MÜCADELE RUHU GENLERİMİZE İŞLEMİŞ”
Konuşmasına, “Biz, 100 yıl önce bu şehri kurtarmak için mücadele edip canlarını feda eden ecdadımızın torunlarıyız” diye başlayan Adil Sani Konukoğlu, Gaziantepliler’in Kurtuluş Mücadelesinde büyük yokluklar çektiğini ifade etti. 

“Antep Savunması yokluğa, açlığa ve yedi düvele karşı kazanılan bir destandır” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gaziantep’in bugüne kadar verdiği mücadele, azim ve kararlılığın temelinde atalarımızın çektiği yokluk ve verdiği mücadele var. Atalarımızın mücadele ruhu genlerimize işlemiş. Gaziantep yediden yetmişe aynı ruhu taşımaya devam ediyor. Biz bu ruhla ayakta duruyoruz.

Bütün Gaziantepliler olarak söz veriyoruz. Atalarımızın bıraktığı 100 yılı nasıl sıfırdan buraya getirdiysek, biz de bizden sonra ileriye taşıyacak gençlerimize ülkeye ve dünyaya liderlik eden bir Gaziantep bırakacağız.”

Konukoğlu, “Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gazi Şehrimizin Kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

GAZİANTEP GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZ ARASINDA BÜYÜK BİR KÖPRÜ
Serda Büyükkoyuncu ise konuşmasında Gaziantep’in 11 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anımsatarak, “Anadolu topraklarında insan diğer bölgelerden önce gelişmeye başlamış ve ilk tarımla uğraşarak yerleşik düzene geçen coğrafya olmuştur. İlkler hep Anadolu topraklarında gerçekleşmiştir.  Anadolu toprakları bu nedenle her zaman hedef olmuştur” ifadelerini kullandı.

Programa video konferans yöntemiyle katılan Saffet Emre Tonguç da, 1990 yılından beri Gaziantep’te 1.500’den fazla tarihi eserin restore edildiğini anımsatarak Gaziantep’in uygarlık tarihine yön veren kadim şehirlerden olduğunu söyledi.Gaziantep’in kendi kurtuluşunu gerçekleştirerek Gazi unvanını alan bir şehir olduğunu hatırlatan Tonguç, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:“Gaziantep neredeyse tüm nüfusunu kaybettikten sonra yeniden var olmak için durmadan çalışıp bu noktaya gelmiştir. Sanatını, zanaatını koruyup sanayisi ve ihracatıyla her zaman lider olmuş bir şehirdir. Genç kuşakların da bu mücadeleye sahip çıktığını görüyoruz.”

Etkinliğin ikinci bölümünde de Orkestra şefi ve Besteci Murat Cem Orhan yönetiminde sergilenen Gaziantep’in işgal altında verdiği mücadele müzikli bir anlatıyla sahnede sergilendi. Murat Cem Orhan’ın şefliğini ve piyanosunu yönettiği orkestrada Alper Saldıran, Özgür Özaslan, Erdem Şimşek, Utku Bayburt, Evrim Özkaynak, Arda Serindağ, Cem Ergunoğlu’nun performansıyla “Gaziantep” eseri ilk kez sahnelendi. Gecenin sonunda Serdar Büyükkoyuncu’nun anlatımıyla Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi turu ile sona erdi.

KATILANLAR
;
Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer ile Bayram Yılmazkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Hilmi Teymur ile Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Konukoğlu, Yiğitcan Konukoğlu, Alperen Sani Konukoğlu ve SANKO yöneticileri katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —